Hälytysosasto

Hälytysosaston toiminta

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen kanssa tehdyssä palokuntasopimuksessa on määritelty ne tehtävät, joita Kaarelan VPK on sitoutunut tekemään. Tästä toiminnasta vastaa palokunnan hälytysosasto. Osasto koostuu osaavimmista ja aktiivisimmista jäsenistämme.

Hälytysosaston toimintaan tulevien perehdytysvaiheessa koulutusta annetaan sammutusmiehen perustaidoissa normaaleissa viikkoharjoituksissa. Harjoituksissa (harjoitusohjelma) myös syvennetään näitä taitoja ja opetetaan soveltamaan niitä erilaisissa tilanteissa.

Muutoin miehistön peruskoulutus annetaan Uudenmaan pelastusliiton järjestämillä palokuntien kursseilla. Peruskursseja ovat mm. sammutustyökurssi, palokuntien ensiapukurssi, savusukelluskurssi, pelastustyökurssi.

Jäsenilleen hälytysosasto tarjoaa haasteita, kokemuksia ja elämyksiä. Toiminnan kautta opitaan käyttämään nykyaikaista pelastuskalustoa ja -varusteita. Teemme myös jonkin verran omaa varainhankintaa, kuten palovartiointeja, valistustehtäviä, puunkaatoja sekä muita kalustoamme ja miehistömme osaamista hyödyntäviä töitä. Hälytysosaston jäseneltä vaaditaan 18 vuoden ikää, normaali fyysinen kunto ja terveys sekä palokuntatoimintaan soveltuva asenne – ei siis tarvitse olla ihmemies tai sankari.

Hälytysosasto kokoontuu harjoituksiin kerran viikossa tiistaisin klo 18.00.
Lähetä vapaamuotoinen hakemus yhteydenottolomakkeen kautta, niin olet askeleen lähempänä liittymistä jäseneksi.